За Нас

MG Fashion е компанија основана во 2004-тата година во Скопје, Македонија како дел од групацијата Fashion group.

Основачите се експерти во своите области кои долги години претходно работат заедно на бројни успешни проекти.

MG Fashion е дел од групација од компании кои години наназад работат во различни бизнис сектори, секоја исклучително успешна во својот домен.

MGF RETAIL

М.Г Фешн ДОО е компанија која повеќе од 15 години е застапник на некои од најпознатите светски брендови чии франшизи ги поседува, а колекциите од истите можат да се најдат во продавниците на компанијата. Покрај физичките продавници, MG Fashion последниве три години се насочи и кон онлајн продажбата која се покажа како доста успешна и потребна, особено во новонастанатите услови на пандемија.

MGF REAL ESTATE

Од особено значење и пред сè како главна активност на компанијата се истакнува работата во полето на недвижности, со фокус на проектирање и изградба на комерцијални, резиденцијални и деловни простори. Со искуството од повеќе од 10 години во оваа дејност, портфолиото на компанијата постојано се збогатува со импозантни проекти и многу задоволни клиенти. 

Долгогодишниот успех на компанијата се должи и на тимот професионалци кои години наназад со своето искуство и посветеност успешно одговараат на секој проект, а дел од нив се со компанијата од самите почетоци. Токму нивната мотивација и подготвеност да одговорат на секој предизвик, ни донесе многу задоволни клиенти кои со задоволство се враќаат кај нас. 

Токму успешниот тим, особено внимание посветува и на создавање на енергетско ефикасни објекти со особена грижа за околината, нешто кон што се стремиме целосно да се насочиме во следните години.

Истото се однесува и на сите останати дејности, особено во секторот на малопродажба, каде сè поголем е процентот на максимално искористување на одржливи материјали при изработката на колекциите на нашите брендови.

Повеќе од сигурно е дека како главна цел во сите наши идни проекти на која особено ќе се насочиме е создавањето на зелена иднина за следните генерации преку енергетско ефикасни проекти и искористување на сите оние материјали што нема да претставуваат оштетување на било каков начин на околината.